Bosqueta vulgar

Nom científic: Hippolais polyglotta

Estat de conservació: Categoria IUCN Mundial (2012)

Legislació aplicable:
Reial Decret 439/1990: Annex II (Espècie d'Interès Especial)
Decret Legislatiu 2/2008: Espècie protegida (Categoria D)

Hàbitat i ecologia: Habita zones arbustives de bardissars i matollars baixos, marges de camins i de boscos i ambients de ribera amb sotabosc desenvolupat. Es reprodueix de finals de maig i juny. Quan canta ho fa des del cim d’alguna mata i esdevé molt visible.
S’alimenta principalment d’insectes i també d’alguns fruits.

Trets identificatius: Ocell petit, d’uns 13 cm de longitud, el dors és de color verd grisenc i la part ventral és groguenca.

Distribució: Es troba distribuïda per tot Catalunya, és un nidificant estival amb migradors. A Granollers és nidificant estival al riu Congost present d’abril a setembre.

Tendència poblacional: Segons els censos de parelles nidificants al riu Congost i Can Cabanyes realitzats pel Museu de Ciències Naturals de Granollers, presenta una tendència irregular que sembla lligada a l’augment de bardisses i elements de bosc de ribera dins la canalització del riu.

Més informació:
Seguiment de l'estat ecològic de les masses d'aigua de Can Cabanyes
Cens dels ocells nidificants del riu Congost a Granollers 2011
Ocells de l'aiguamoll de Can Cabanyes
Els ocells nidificants del Congost a Granollers 2000-2005 (revista Lauro)