Tornar a l'inici  
 
 
L’espai natural de Can Cabanyes
L’espai natural de Can Cabanyes porta el nom de la masia que hi havia en aquests terrenys. Amb una superfície de 8 ha, està situat al sud del municipi de Granollers, entre la carretera de Montmeló i el marge dret del riu Congost.
Can Cabanyes són uns terrenys cedits com a zona verda pel parc industrial de Can Gordi-Can Català, i la seva restauració ecològica va ser impulsada per l’Ajuntament de Granollers com a part del projecte finançat pels Fons de Cohesió de la Unió Europea per clausurar l’antic abocador de residus de Palou, i recuperar l’entorn fluvial del riu Congost. L’espai està catalogat pel pla especial de Granollers com a espai d’interès municipal, ENIM i ha estat inclòs, com a part de l’espai del riu Congost, en la Xarxa Natura 2000.
Les actuacions de millora paisatgística i de restauració ambiental, com ara la recuperació dels marges fluvials, la regeneració del bosc existent i la creació d’un aiguamoll artificial, han permès augmentar la naturalització i la diversitat d’ambients de l’espai de ribera. L’espai de Can Cabanyes constitueix un refugi per a la fauna d’ocells del riu Congost i per a la que colonitza l’aiguamoll que s’hi ha construït. Té un gran valor biològic en una zona periurbana i ja hi han estat detectades 86 espècies vegetals i 35 espècies d’ocells.
 
 
  Ajuntament de Granollers, tel. 93 842 67 35. Museu de Granollers Ciències Naturals, tel. 93 8709651